Typsnitt – Gamanwald

61,00 kr

Gamanwald är ett TrueType-typsnitt med en estetik som för tankarna till ristningar, omsorgsfullt och mödosamt inpräntade i sten, ben eller annat hårt material.

Typsnittet inkluderar 195 glyfer i en enskild stil, som månar om att behålla läsbarheten i det latinska alfabetet samtidigt som den avser föra läsaren till ett sammanhang långt bortom monitorn – må det vara en svunnen tid eller en fjärran plats.

Läs mer i beskrivningen nedan.

För att ladda ned och testa detta typsnitt privat i opublicerad media, utan den giltiga licens för användning i kommersiella och icke-kommersiella publikationer som medföljer vid köp, vänligen följ denna länk.

För en tutorial om hur man installerar typsnitt i Windows eller macOS, klicka här.

Artikelnr: 6210 Kategori:

Beskrivning

Vänligen observera:
Detta är en nedladdningsbar vara som registrerade kunder kan hämta via Mitt konto alternativt via bifogad länk i e‑post efter köp av licens. Den licensierade varan levereras i format enligt specifikation (vänligen se Mer information).

Vad gäller det tekniska är typsnittsformatet av OpenType-slag med TrueType-konturer, och typsnittet inkluderar de flesta glyferna i den teckenkodning för latinska alfabetet som kallas ”ANSI” men egentligen heter Windows-1252. Typsnittet har framgångsrikt testats på såväl Windows- som macOS-plattformar.

Typsnittet lämpar sig väl för konstnärliga ändamål i historiska sammanhang av runristningar eller motsvarande kulturella fenomen, men där det latinska alfabetet gör sig bättre förstått än futharken eller liknande. Gamanwald kan med fördel användas uteslutande av dess versaler, för ett mer arkaiskt uttryck, men inkluderar även gemener för ytterligare nyansmöjligheter. Upphovsmännen, Sanning Arkitekter, har utvecklat typsnittet med egna rättigheter i samband med ett ännu pågående formgivningsprojekt.

Ytterligare information

Familjenamn

Gamanwald

Stil(ar)

Normal

Typsnittsnamn

Gamanwald-Regular

Antal glyfer

195

Teckenkodning

Windows-1252 ("ANSI")

Typsnittsformat

OpenType-format med TrueType-konturer

Filtyp

TrueType Font (.ttf)

Filstorlek

52 KB

Upphovsman

Sanning Arkitekter

Användarlicens

Royaltyfri, icke-exklusiv, icke-tidsbestämd licens för såväl kommersiellt som icke-kommersiellt bruk

Publiceringsdatum

10 maj 2020