Köpvillkor

Köpvillkor

Beställning
Alla köp i aifosDesigns butik görs här via aifosdesign.se/butik — beställningar kan ej göras per mail eller telefon, då endast webbutiken hanterar lagersaldo och betalningsalternativ på ett sömlöst vis. Du är dock alltid välkommen att höra av Dig till info[at]aifosdesign.se för frågor om produkter och sortiment.

Ett köp i aifosDesigns butik är först giltigt när aifosDesign har bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas till den e-postadress Du uppgivit vid köp senast 24 timmar efter att beställningen mottagits av aifosDesign.

Du har rätt att häva köpet för fysiska varor helt utan kostnad fram till dess att varan är skickad. Är varan redan skickad då Du skriver till oss att Du önskar häva köpet så ansvarar Du som kund för returfrakten — se mer information under rubriken ”Ångerrätt”. För nedladdningsbara varor, som görs tillgängliga för nedladdning så fort köpet gått igenom, finns ingen möjlighet att häva köp eller åberopa ångerrätt — se mer information under rubriken ”Nedladdningsbara varor”.

Priser
Priserna på alla varor anges i svenska kronor och i alla priser ingår moms — 6 procent för böcker, både tryckta och digitala, och 25 procent för alla andra slags varor, både fysiska och nedladdningsbara, om annat ej specificeras.

Betalningsalternativ
I vår webbutik erbjuder vi tre olika betalningstjänster för att säkerställa att Du som kund kan välja det alternativ som Du känner Dig mest trygg med. Dels samarbetar vi med både Payson och Paypal, som bägge erbjuder en uppsjö av olika betalningsalternativ (som gås igenom nedan), utan krav på att vara registrerad kund hos dem. Dels erbjuder vi betalning direkt till vårt bankgiro, vilket utan mellanhänders avgifter innebär att en större procentuell andel av priset går direkt till oss. Du är som kund helt fri att välja det betalningsalternativ som passar Dig bäst, och valet av betalningsalternativ är inget som påverkar priset Du betalar (med reservation för skillnader i Paysons/Paypals hantering av öresavrundning) — undantagsvis om Du väljer att betala med delbetalning via Payson (som inkluderar uppläggningsavgift och aviavgift i deras delbetalningsavtal).

Betalning via Payson
Vi på aifosDesign samarbetar med Payson för våra betalningar så att Du kan känna Dig trygg att Dina uppgifter hanteras på ett korrekt sätt.

Payson använder marknadens säkraste system för betalningar och tillsammans med sina partners bevakar Payson kontinuerligt alla transaktioner. Alla korttransaktioner bygger på bankernas 3D-secure-teknik och inom alla agentintegrationer används MD5-checksummor.

Paysons unika PaysonGaranti säkerställer att både köpare och säljare skyddas vid köp eller försäljning på Internet. Systemets plattform bygger på samma teknik som används av banker och myndigheter. Krypteringen är 128 bitar. Utvecklingsmiljön för gränssnitt och underbyggande teknik är Microsofts .NET.

Med PaysonCheckout kan Du betala på ett flertal olika sätt, såsom faktura, kortbetalning, internetbank, SMS och delbetalning.

Payson Fakturabetalning
Betalningsvillkor är 14 dagar och 0 kronor i avgift. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet.

Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress Du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar Payson en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Payson debiterar även dröjsmålsränta med 2 procent per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kronor tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Vid betalning med Payson-faktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till Svea Bank AB (556158-7634).

På en mottagen Payson-faktura kan det i vissa fall framgå ett ”minsta belopp att betala” — om Du väljer att betala detta belopp eller ett annat belopp lägre än det totala fakturabeloppet så ingås ett kontokreditavtal. Payson erbjuder Dig att, efter godkänd kreditprövning teckna ett kontokreditavtal med Paysons samarbetspartner Svea Bank AB på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer Du genom att kryssa i det alternativ som passar Dig bäst. Du åtar Dig att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att Du varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val Du gjort. Självklart kan Du betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra.

Om Du vill utnyttja kontokrediten under kredittiden för andra köp kommer — för att krediten skall vara slutbetald inom den avtalade kredittiden — den lägsta månadsbetalningen att höjas. Ju kortare kvarvarande kredittid desto högre lägsta månadsbetalning. Vill Du i detta fall ha kvar samma lägsta månadsbetalning kan Du kontakta Svea Bank AB på telefon 08–514 931 13 och ansöka om förlängd kredittid. Av datatekniska skäl kommer Svea Bank AB, om Du utnyttjar kontokrediten för flera inköp att tills vidare fakturera Dig separat för de olika köpen. Självklart slipper Du i så fall att betala för mer än en aviseringsavgift per månad.

Vid frågor så kan Du ringa Svea Bank AB på telefon 08–514 931 13 för närmare information.

Payson Kortbetalning
Betala med Visa och Mastercard.
Payson stödjer 3D-secure-teknik för kortbetalning vilket bidrar till en hög säkerhet för Dig som kund.

Payson Internetbankbetalning
Betala via din internetbank.
Payson stödjer Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank.

Payson SMS-betalning
Är Du på språng och inte har tillgång till kort eller bankdosor kan Du betala via SMS.
Du får då godkänna betalningen med en kod som skickas via SMS varpå köpet debiteras på den vanliga mobilräkningen.

Payson Delbetalning
Payson erbjuder Dig som handlar över 300 kronor vid köptillfället, efter godkänd kreditprövning, att teckna ett delbetalningsavtal* med Paysons samarbetspartner Svea Bank AB på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer Du genom att kryssa i det alternativ som passar Dig bäst. Du åtar Dig att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att Du varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val Du gjort. Självklart kan Du betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra.

*Delbetala räntefritt:
3 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 95 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%
6 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 195 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%
12 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 295 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%
Delbetala räntebärande (vid ordervärde över 5000 kr):
24 månader; Uppläggningsavgift 295 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 9,95%

Betalning via PayPal
Betala snabbt och säkert genom att använda PayPal. Du kan välja att finansiera Din betalning från Ditt PayPal-saldo om Du har ett PayPal-konto, eller via ett betal- eller kreditkort — som inte alls behöver vara kopplat till ett PayPal-konto.

Betalning via bankgiro
Slutför köpet genom att göra en betalning till vårt bankgirokonto 5189-3188 (Aifoskela AB). Överföringen skall märkas med Ditt ordernummer och när vi har mottagit Din betalning packas och levereras varorna till Dig. Efter orderbekräftelsen skickar vi till Din e-postadress en faktura, som utgör Ditt kvitto på beställningen efter att bankgirobetalningen är gjord, och en betalningsinstruktion om Du ännu ej betalat ordern. Har vi ej mottagit någon betalning inom 14 dagar från det att Du mottagit orderbekräftelsen, så makuleras ordern och fakturan.

Kvitto
Ett kvitto på beställningen (som kvitto eller faktura, beroende på valt betalningssätt) skickas via e-post i samband med att beställda varor är betalade.

Frakt och leveranser
Fysiska beställningar av Lilla Sigma skickas med DHL.
Fysiska beställningar av böcker skickas med PostNord.
Fraktkostnaden för Lilla Sigma är 99 kr inklusive moms om annat ej anges.
Fraktkostnaden för böcker är 49 kr inklusive moms om annat ej anges.
Samtliga varor som finns på lager levereras till DHL/PostNord för vidare spedition arbetsdagen därpå om ordern läggs en vardag innan kl 20:00.​
Undantag görs om betalning sker via bankgiro och ingen betalning registrerats hos vår bank innan kl. 16:00 arbetsdagen efter lagd order. Ordern levereras i sådana fall till DHL/PostNord under den arbetsdag som vi före kl. 16:00 har mottagit betalningen för ordern. Vänligen tillåt upp till sex arbetsdagar för paketet att levereras till Dig, efter att DHL/PostNord mottagit paketet. Eventuella tillfälliga avvikelser av leveranstiderna kan förekomma, såsom i fall av sjukdom, resa eller intensiva studier.

DHL
Paket levereras till närmaste DHL-utlämningsställe och Du får ett aviseringsmeddelande per SMS, e-post eller brev när försändelsen finns att hämta. Paketet går att spåra med hjälp av kolli-/spårningsnummer på DHL:s hemsida.

PostNord
Paket levereras till brevlåda alternativt närmaste PostNord-utlämningsställe och Du får ett aviseringsmeddelande per SMS, e-post eller brev när försändelsen finns att hämta. Paketet går att spåra med hjälp av kolli-/spårningsnummer på PostNords hemsida.

Leveransförseningar
Ibland uppstår det leveransförseningar från våra leverantörer som är utom vår kontroll.
Det kan till exempel ske då vi ej har möjlighet att leverera varan till fraktföretaget eller att fraktföretaget har problem med logistiken. Vi saknar ersättningsansvar mot Dig som kund i dessa fall — däremot är det vår skyldighet att meddela Dig om så är fallet.

Reklamationer och skadade varor
När Du får dina varor är det mycket viktigt att Du kontrollerar varorna direkt — aifosDesign ansvarar inte för några följdskador som paket och innehåll kan orsaka, oavsett skick. Har Du mottagit en felaktig eller skadad vara, kontakta oss så snart som möjligt på info[at]aifosdesign.se. Ange alltid ordernumret när Du kontaktar oss och bifoga en eller flera bilder på de felaktiga eller skadade varorna. När Du sänder en defekt vara tillbaka till oss måste alltid en kopia på faktura/kvitto medfölja försändelsen så att vi kan identifiera returen.

Vid eventuell reklamation står Du för returfrakten, men godtages reklamationen så betalar vi tillbaka samma belopp till Dig.
Du måste skicka med en kopia på kvittot för frakten när Du gör reklamationen för att detta skall gälla.

Ångerrätt
Enligt distansavtalslagen har alla kunder rätt till 14 dagars ångerrätt för fysiska varor. Detta innebär att Du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att Du mottagit varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning. Vid utnyttjande av ångerrätt står Du som kund för returfrakten. Innan Du skickar tillbaka en vara, kontakta alltid info[at]aifosdesign.se.

Observera att företag ej har ångerrätt.

Återbetalningar
Godtages en reklamation eller om Du skickat tillbaka en vara Du åberopat ångerrätt för, så återbetalar vi alltid pengarna Du betalat i samband med köp till samma konto som använts vid köpet. Har Du betalat via Payson kommer Payson hantera återbetalningen till Dig.

Nedladdningsbara varor
Nedladdningsbara varor är produkter eller tjänster som levereras digitalt — Du får alltså inte en fysisk produkt som i en fysisk butik utan produkten består av en digital nedladdning som registrerade kunder kan hämta via ”Mitt konto” alternativt via bifogad länk i e‑post efter köp av licens. Efter att betalningen är genomförd så finns den digitala varan tillgänglig att laddas ned på sidan ”Nedladdningar” via ”Mitt konto”. Nedladdningsbara varor som betalats kan laddas ned hur många gånger som helst utan begränsning. Då nedladdningsbara varor ej är att likställa med fysiska varor gäller ej ovanstående leveransvillkor och ångerrätt för dessa varor. Om den nedladdningsbara varan ej kan hämtas efter att betalning genomförts, var vänlig meddela oss på info[at]aifosdesign.se, så ser vi till att Du får tillgång till den vara Du betalat för.

Reservationer
Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformation, fel i lagersaldo, felskrivningar och förbehåller oss rätten till prisförändringar utan föregående avisering.

Ej uthämtat paket
Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress Du angivit vid beställning är korrekta.
Om Du inte hämtar ut Ditt paket debiteras Du en administrativ avgift på maximalt 199 kronor för att täcka de omkostnader som detta medför.

Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och som påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämda avtal/utfästelse, skall detta utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Integritetspolicy

Skydd av personuppgifter
I samband med registrering av konto och/eller nyttjande av webbutiken för beställning godkänner Du att vi, d.v.s. Aifoskela AB (organisationsnummer 559101-3635), lagrar och använder Dina uppgifter i vår verksamhets syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som Du förväntar Dig av oss. Vi sparar endast de uppgifter om Dig som Du själv angivit till oss i samband med registrering som kund och/eller i samband med köp. Syftet med detta är endast att säkerställa att vi kan fullfölja de köpavtal som ingås, d.v.s. säkerställa att vi kan leverera produkten/tjänsten till Dig på korrekt adress och med korrekt avisering, alternativt komma i kontakt med Dig om hinder därom skulle föreligga. Enligt GDPR (General Data Protection Regulation) har Du rätt att få den information som vi har registrerat på Dig, och om Du anser den vara felaktig eller irrelevant kan Du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall oss via info[at]aifosdesign.se. Vi gör vårt allra bästa för att skydda Dina personuppgifter från dataintrång, och förpliktigar oss att underrätta Dig om minsta misstanke skulle föreligga att Dina uppgifter hamnat i orätta händer. Vi försäkrar även att vi ej kommer att sälja eller överlåta några personuppgifter till tredje part.

Cookies
En cookie är en liten textfil som skickas från vår webbserver och som sparas av din webbläsare. Vi använder cookies för att kunna spara produkter i Din varukorg och för att hålla Dig inloggad mellan olika sidvisningar samt för att underlätta analys av trafik och köphistorik i vår webbutik.

Om Du ej önskar acceptera cookies kan Din webbläsare ställas in så att Du automatiskt nekar till lagring av cookies, eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Du kan också radera cookies manuellt från Din hårddisk när som helst. Väljer Du att inte acceptera cookies kan Du fortfarande besöka vår butik, men utan möjlighet att genomföra köp. Du behöver inte godkänna eller använda cookies för att titta på produkter och få prisinformation, men för att kunna logga in och genomföra köp krävs det att Du accepterar cookies.

Dessa villkor har uppdaterats i enlighet med GDPR och gäller från 2018-05-24 och tills vidare. Inför lanseringen av Lilla Sigma har villkoren uppdaterats och förtydligats (2020-10-17). Försäljningen av böcker har medfört att köpvillkoren uppdaterats än en gång, för att återspegla att PostNord hanterar speditionen för böcker (2022-01-15).